Stapelbara gjutna betongblock

Ett stabilt och hållbart gjutblock

Lammin Betoni Oy var det första företaget som lanserade gjutna betongblock i början av 1970-talet. De gjutna blocken skapar stabila och täta konstruktioner. Betongblocken har utvecklats genom årtiondena och man har fått stor erfarenhet av konstruktionerna. Lammin Betonis originalprodukter är också ett tryggt val för dagens krävande byggare. Som ni märker har samma produkt många olika benämningar.

Betongblock – genomtänkta detaljer

Vi har fäst speciell uppmärksamhet vid det gjutna blockets lodräta mått, som har diamantslipats noggrant till rätt dimensioner. Därför är det också lätt att stapla höga konstruktioner. De färdiga änd- och hörnblocken underlättar också arbetet. Skyddsbetongen runt armeringen i betongblocken är alltid tillräckligt tjock. Armerade betongblock ger en massiv, tät och stabil konstruktion, som lämpar sig för alla slags byggarbeten. Med betongblock kan man bygga en mycket ljudisolerande, brandsäker och mögelfri konstruktion. Före gjutningen kan man installera önskad teknik i betongblockskonstruktionen. På så sätt slipper man allt krångel med att fräsa ut för elrör.

Mångsidiga användningsobjekt

Tack vare den enkla arbetstekniken kan gjutna block användas av såväl proffs som amatörbyggare. Blocken är särskilt lämpliga i fundament, väggar som utsätts för jordtryck samt i bärande och sektionerande väggar. Stödmurar, jordkällare och framför allt konstruktioner som uppförs i trånga utrymmen – såsom hisschakt, simbassänger och saneringsobjekt – går också utmärkt att bygga med gjutna block. Blocken fästs vid varandra med hjälp av ändsponter. En stabil, tät och enhetlig vägg av gjutblock erbjuder ett optimalt ytbeläggningsunderlag för alla beläggningar.

 

Skalblock finns i fyra olika tjocklekar: