Mellanväggsblock med millimeterprecision

Lammis mellanväggsblock med millimeterprecision lämpar sig för mellanväggar i både trä- och stenbyggnader. Blocken fästs med finbruk och fogens bredd är cirka 1-2 mm.  Blocket består av betong och på så vis är den särskilt lämplig som material för våtutrymmen. En mellanvägg av sten har bra ljudisolering, är brandsäker och tål fästen och fukt. Med det exakta, diamantslipade blocket sker murningsarbetet enkelt och snabbt.

Komplett mellanväggssystem

Av mellanväggsbetongen skapas en 100 mm tjock högklassig mellanvägg. Vid behov kan väggen stärkas lokalt med betong, så att t.ex. infästningen av större tyngder sker säkert. Avväxlingsstålet och det avväxlingsblock som passar väl ovanpå stålet formar tillsammans en effektiv lösning för avväxlingen. En mellanvägg med rymliga innermått accepterar enkelt väggfästen och eldosor.

Väliseinäkivi
 

Tre olika block, ett komplett system

VSK100-produktfamiljen utgörs förutom av grundblocket också av block för att avväxla öppningar samt ett halvt block. Blockens höjdmått är valt så att man når till korrekt karmhöjd med hela block. I botten av avväxlingsblocket finns ett spår för stålavväxlingen. Vid behov kan avväxlingsblocket också användas istället för grundblocket.

De halva blocken används när man börjar mura i vartannat blocklager. Då får man till det nödvändiga överlappet (3M = 300 mm). De halva blocken minskar kapningsbehovet och underlättar monteringen. Till avväxling av dörröppningar levereras förzinkade avväxlingsprofiler, som gör arbetet med avväxlingarna snabbare.

I hålrummen i mellanväggarna kan man placera elrör- och dosor, väggfästen samt vattenledningar med sina skyddsrör. Efter utjämningen kan stenväggen färdigställas genom att måla, tapetsera eller lägga plattor. Även olika fästen och hängen är enkla och säkra att använda i en hård stenvägg.

Teknisk information

Produktbeteckning:
- Grundblock och
  avväxlingsblock
- Halvt block

Betongåtgång:
Blockåtgång:
Väggens vikt:
-gjuten med betong
Ljudisolering, Rw*:
Brandsäkerhet:
VSK100
598x100x192 mm
14/13 kg
297x100x192 mm
7 kg
45 l/m²
8,7 st./m²
38 dB
112 kg/m²
234 kg/m²
A1
*Egenskaper hos ytbelagd vägg.
 

Förpackningsinformation

Antal per pall:
Pallvikt:
Försäljning: 
40st. / pall
1080 kg
Pallvis


*Pallen innehåller ett urval av block så att det finns 48 grundblock, 32 avväxlingsblock och 16 halva block.Produkterna säljs och levereras endast pallvis.

Produktdokument

Prestandadeklaration (DoP)
Broschyr (pdf)
Arbetsanvisningar (pdf)

VSK100 Väliseinäkivi