Millintarkka väliseinäkivi

Lammin mittatarkka väliseinäharkko soveltuu sekä puu- että kivirakenteisten rakennusten väliseiniin. Kivet kiinnitetään ohutsaumamuurauslaastilla ja sauman vahvuus on noin 1-2 mm.  Kiven materiaali on betonia ja siten se on erityisen sopiva kosteiden tilojen materiaaliksi. Kivinen väliseinä on hyvin ääntä eristävä, palamaton sekä kiinnityksiä ja kosteutta kestävä. Timanttihiotulla, mittatarkalla kivellä liimaustyö on helppoa ja nopeaa.

Kokonainen väliseinäjärjestelmä

Betonisesta väliseinäkivestä syntyy laadukasta 100 mm paksua väliseinää. Tarvittaessa seinää voidaan vahvistaa paikallisesti betonivalulla, jolloin esimerkiksi painavien kuormien kiinnitys onnistuu turvallisesti. Aukonylitysteräs ja teräksen päälle napakasti istuva aukonylityskivi muodostavat yhdessä tehokkaan ylitysratkaisun. Sisämitoiltaan tilava väliseinä imaisee sisäänsä helposti hanakulmat ja sähkörasiat.

Väliseinäkivi
 

Kolme eri kiveä, kokonainen järjestelmä

VSK100 -tuoteperhe koostuu peruskiven lisäksi aukonylityskivestä ja puolikkaasta kivestä. Kivien korkeusmitta on suunniteltu siten, että oikeaan karmikorkeuteen päästään kokonaisilla kivillä. Aukonylityskivien pohjassa on ura aukonylitysterästä varten. Tarvittaessa aukonylityskiveä voidaan käyttää myös peruskiven tilalla.

Puolikkaita kiviä käytetään muurauksen aloittamiseen joka toisessa kivikerroksessa, jolloin aikaan saadaan aikaan tarvittava limitys (3M = 300 mm). Puolikkaat kivet vähentävät leikkaustarvetta ja helpottavat asentamista. Oviaukkojen ylityksiä varten toimitetaan sinkityt aukonylitysprofiilit, jotka nopeuttavat merkittävästi ylitysten tekemistä.

Väliseinäkivissä oleviin onteloihin voidaan sijoittaa sähköputket ja -rasiat, hanakulmat, sekä vesijohdot suojaputkineen. Kiviseinä voidaan tasoituksen jälkeen viimeistellä maalaamalla, tapetoimalla tai laatoittamalla. Myös erilaiset kiinnitykset ja ripustukset on helppo ja turvallinen tehdä lujaan kiviseinään.

Tekniset tiedot

Tuotetunnus:
- Peruskivi ja
  aukonylityskivi
- Puolikas kivi

Betonimenekki:
Kivimenekki:
Ääneneristävyys, Rw*:
Seinän paino:
 -betonoituna
Palokäyttäytyminen:
VSK100
597x100x192 mm
14 kg
297x100x192 mm
8 kg
45 l/m²
8,7 kpl/m²
38 dB 
112 kg/m²
234 kg/m²
A1
*Valmiin, pinnoitetun seinän ominaisuus.

Pakkaustiedot

Kappaletta lavalla:
Lavapaino:
Myynti:
88 kpl / lava*
1260 kg
Lavoittain
*Lavalle on pakattu lajitelma kiviä siten, että peruskiviä on 48, aukonylityskiviä on 32 ja puolikaskiviä 16. Tuote myydään ja toimitetaan ainoastaan lavoittain.
 

Suunnittelijalle

Detaljit ja suunnitteluohjeet