Ladottavat ja valettavat betonimuottikivet

Varma ja vahva valuharkko

Lammin Betoni Oy toi ensimmäisenä markkinoille valettavan betonikiven 1970-luvun alkupuolella. Muottikivistä saadaan aikaiseksi lujia ja tiiviitä rakenteita. Vuosikymmenten aikana muottiharkot ovat kehittyneet ja niistä on saatu valtava määrä käyttökokemusta. Alkuperäiset Lammin muottikivet ovatkin turvallinen valinta nykypäivän vaativalle rakentajalle. Kuten huomataan, samalla tuotteellla on monia eri nimityksiä.

Muottikivi - harkittuja yksityiskohtia

Erityistä huomiota on kiinnitetty muottikivien pystymittaan, joka on timanttihiottu tarkasti määrämittaan. Tämän ansiosta korkeatkin rakenteet on helppo ja nopea asentaa. Myös valmiit pääty- ja kulmakivet helpottavat työskentelyä. Muottikivirakenteissa raudoituksen suojabetonin paksuus saadaan aina riittäväksi. Raudoitettuna muottikivillä saadaan massiivinen, tiivis ja luja rakenne, joka soveltuu monenlaiseen rakentamiseen. Muottikivillä saadaan aikaan hyvin ääntä eristävä, palamaton ja lahoamaton rakenne. Ennen valua muottikivirakenteen sisään voidaan asentaa tarvittava tekniikka. Näin työläältä seinän roilotukselta vältytään kokonaan.

Muottiharkon monipuoliset käyttökohteet - myös kaareviin rakenteisiin

Muottikivi soveltuu yksinkertaisen työtekniikan ansiosta niin ammattilaisen kuin omatoimirakentajankin käyttöön. Kivien käyttökohteiksi sopivat erityisesti perustukset, maanpaineseinät sekä kantavat, osastoivat seinät. Myös tukimuurit, maakellarit ja etenkin ahtaissa tiloissa tehtävät rakenteet - kuten hissikuilut, uima-altaat, siilorakenteet ja saneerauskohteet - ovat omiaan muottikivillä rakentamiseen. Päätyponttien avulla kivet tukeutuvat toisiinsa. Luja, tiivis ja saumaton muottiharkkoseinä tarjoaa optimaalisen pinnoitusalustan kaikille pinnoitteille.

 

Muottiharkkoja löytyy neljässä eri paksuudessa: