Harkkojen käyttö maatalousrakentamisessa

Betoniharkkoja on käytetty koko harkkorakentamisen historian ajan maataloudessa. Harkkojen käyttöä maataloudessa puoltaa käsiteltävyyden lisäksi niiden soveltuvuus monimuotoisiin kohteisiin. Betonin lujuus ja kyky sietää vaativia olosuhteita ovat mahdollistaneet harkkojen käytön kosteissa ja syövyttävissäkin olosuhteissa samaan aikaan suurten kuormitusten alaisena. 

Kestävyyttä kuormia vastaan

Valtaosa kuivureiden korkeista sokkeleista valmistetaan valuharkoilla. Valettu harkkorakenne kestää suurten pystysuuntaisten kuormien lisäksi myös suuria vaakasuuntaisia kuormia. Tällaisia vaakasuuntaisia kuormia syntyy esimerkiksi kaatosuppilon etuseinään, jossa maanpainetta aiheutuu sokkelin korkeuden lisäksi ajoneuvon hyötykuormasta. Samoin muut suurta painetta kestävät rakenteet kuten laakasiilot tai hakevarastot onnistuvat valettavilla kivillä.

Maatalouden monimuotoiset käyttökohteet

Lukemattomat perustukset, ulkorakennukset, konehallit ja lämpökeskukset ovat nousseet valuharkoista nopeamman ja joustavamman työtekniikan ansiosta elementteihin verrattuna. Pyöreät ja kaarevat muodot erilaisissa varastoissa ja siiloissa ovat olleet aina vaativia kohteita puulla muotitettavaksi. Erilaiset navetoiden ja sikaloiden kanavarakenteet, kantavat seinät ja väliseinät ulkoseiniä unohtamatta valmistuvat valettavilla kivillä. Myös tallit ja maneesit ovat olleet viimeaikoina suosittuja käyttökohteita. 

Lue lisää rakennuskivistämme »

 

Betonin lujuus ja kyky sietää vaativia olosuhteita tekee betoniharkoista erinomaisia maatalouskäyttöön.

Jätä meille tarjouspyyntö: