Kellarikerros tulevaan kotiisi

Sekä kivi-, puu-, että hirsitaloihin voidaan rakentaa kokonaan tai osittain maan alle jäävä kellarikerros. Nykyään kellari on paljon enemmän kuin vain puolilämmin tai kylmä tila. Sen avulla taloon saadaan lisää laadukkaita asuinneliöitä kokonaisen kerroksen verran.

Kellarikerroksiin sijoitetaan tänä päivänä usein esimerkiksi sauna- ja pesutilat tai jopa kokonainen spa-osasto. Saunaosaston jatkeena on usein oleskelua varten erillinen takka- tai oleskeluhuone. Mikäli tonttityyppinä on rinnetontti, voidaan maata vasten oleville ulkoseinille sijoittaa varastot, tekniset tilat ja usein myös kodinhoitohuone. Näin tilankäyttö on tehokasta.

Tilojen muunneltavuutta ja vapautta suunnitteluun

Harkkoseinien rakentamiseen soveltuvat parhaiten nimenomaan valettavat eristeharkot

Maanalaisten harkkoseinien rakentamiseen soveltuvat parhaiten nimenomaan valettavat eristeharkot erinomaisen kestävyytensä ansiosta. Valuharkot on varustettu reilun kokoisilla pystysuuntaisilla valuonteloilla, jolloin rakenteeseen pystytään asentamaan vaakaterästen lisäksi myös pystysuuntaiset betoniteräkset. Tällöin seinät voidaan mitoittaa maanpainetta vastaan pystysuunnassa.
 
Tämä lisää harkkoseinän kestävyyttä, eikä erillisiä ulkoseinää tukevia kantavia väliseiniä kellarikerrokseen tarvita. Tällöin tilasuunnittelu valuharkoilla toteuttuun kellariin on vapaampaa - väliseinien paikan määrää huonejärjestys, eikä toisinpäin.
 

Haluamasi toimitussisältö

Pystymme tarjoamaan kellarikohteisiin tarvitsemasi toimitussisällön, oli se sitten pelkät harkot tontille, tai valmis kokonaisuus. Emme urakoi kellarikohteita, mutta yhteistyöverkostomme kautta löytyvät tekijät, jotka voivat halutessasi myös pystyttää kellarikerroksen.

Jätä meille tarjouspyyntö, niin otamme yhteyttä ja käymme yhdessä läpi kohteeseesi soveltuvan toimitussisällön.

 

Nykyään kellari on paljon enemmän kuin vain puolilämmin tai kylmä tila.

Kysy tarjous tuotteista kellariisi: